Tradycje kulinarne Norwegii

Hanami
Tradycje kulinarne Norwegii
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
73,51 PLN
Nasza cena
64,25 PLN
Oszczędzasz 13%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 57,03 zł

Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek ? kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 16.5x24.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Tradycje kulinarne Norwegii
    Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
    Wydawnictwo: Hanami
    ISBN: 9788365520845
    Języki: polski
    Rok wydania: 2022
    Ilość stron: 240
    Format: 16.5x24.5cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: