Tradycje kulinarne Szwecji

Hanami
Tradycje kulinarne Szwecji
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
64,00 PLN
Nasza cena
55,94 PLN
Oszczędzasz 13%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 50,38 zł

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.



Szczegóły

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.5x23.5 cm
  • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji
    Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
    Wydawnictwo: Hanami
    ISBN: 9788365520531
    Rok wydania: 2021
    Ilość stron: 240
    Format: 16.5x23.5 cm
    Oprawa: miękka ze skrzydełkami

    Recenzje