Domowy wypiek chleba

RM
Domowy wypiek chleba
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
40,01 PLN
Nasza cena
33,40 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 26,25 zł

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka

Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o kłopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan.

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
  • Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
  • Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
  • Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
  • Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Mińska 25
03-808 Warszawa (Polska)
tel: 22 870 60 46
email: handlowy@rm.com.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 16.3 x 23.1 cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Domowy wypiek chleba
    Autor: Lauren Chattman
    Wydawnictwo: RM
    ISBN: 9788381510158
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 280
    Format: 16.3 x 23.1 cm
    Oprawa: Miękka

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: