Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP

Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
77,37 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 69,05 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości).
Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości. Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu, a także dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich praktycznego zastosowania.
Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości. Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu, a także dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich praktycznego zastosowania.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa (PL)
tel: 801220555
email: wsip@wsip.com.pl
Szczegóły
Autor: Renata Szajna, Danuta Ławniczak
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147159
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia
MEN: 2013
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 304
Format: 17 x 24.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.45 kg