Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP
Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
82,90 PLN
Nasza cena
75,40 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 69,05 zł

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości).

Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości. Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu, a także dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich praktycznego zastosowania.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
    Autor: Renata Szajna, Danuta Ławniczak
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302147159
    Kategoria: Podręczniki
    Szkoła branżowa I stopnia

    MEN: 2013
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 304
    Format: 17 x 24.5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.45 kg

    Recenzje