Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. Hotelarstwo. Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Tom V
WSiP
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
Nasza cena
80,62 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 51,23 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).
Podręcznik przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej. Wyjaśniono w nim najważniejsze terminy ekonomiczne. Scharakteryzowano różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem. Autorzy uczą czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych. Przygotowują nie tylko do egzaminu zawodowego, lecz także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarczają informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Podręcznik przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej. Wyjaśniono w nim najważniejsze terminy ekonomiczne. Scharakteryzowano różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem. Autorzy uczą czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych. Przygotowują nie tylko do egzaminu zawodowego, lecz także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarczają informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.
Szczegóły
Autor: Renata Tylińska, Maria Wajgner
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302146985
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 280
Format: 16.5 x 24 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg