Odroczony rozrost
Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN
Odroczony rozrost
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
100,80 PLN
Nasza cena
91,61 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 49,27 zł

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu. W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń - cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów - porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu - sklep firmowy ? od czego zacząć? Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 15.5x24.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Odroczony rozrost
    Podtytuł: Technologia w piekarni
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301180034
    Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 172
    Format: 15.5x24.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.484 kg
    Redakcja: Huber Hans

    Recenzje