Odroczony rozrost
Technologia w piekarni
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
91,61 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 49,27 zł
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?
Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?
Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:
1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost),
pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;
2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.
W książce znaleźć można:
- podstawy teoretyczne
- przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń
- cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów
- porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu
- sklep firmowy ? od czego zacząć?
Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!
Szczegóły
Podtytuł: Technologia w piekarni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301180034
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 172
Format: 15.5x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.484 kg
Redakcja: Huber Hans
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Bajki robotów
Literackie
Chłodnictwo
Technologia w piekarni
Technologia w piekarni
Wydawnictwo Naukowe PWN
Modlitwa za Owena
Prószyński i S-ka
Diabeł i arcydzieło. Teksty przełomowe
Literackie
Kto dopomoże Żydowi?
Zysk i S-ka
O cywilizacji śmierci
3s Media