Księga mięsa
Mięso i kuchnia mięsna

Olesiejuk
Księga mięsa
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-05-20)
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
52,32 PLN
Oszczędzasz 13%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 37,28 zł

Lepiej rzadziej, ale dobrze! Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny. Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz! Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 25.0x27.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Księga mięsa
    Podtytuł: Mięso i kuchnia mięsna
    Autor: Knappe Sabine, Schlimm Sabine, Schuster Monika
    Wydawnictwo: Olesiejuk
    ISBN: 9788378446118
    Tytuł oryginału: Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien
    Język oryginału: niemiecki
    Tłumacz: Skalska Maria
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 240
    Format: 25.0x27.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 1.318 kg

    Recenzje