Księga mięsa
Mięso i kuchnia mięsna
Olesiejuk
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
53,06 PLN
Oszczędzasz 12%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 37,28 zł
Lepiej rzadziej, ale dobrze!
Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.
Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!
Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!
Szczegóły
Podtytuł: Mięso i kuchnia mięsna
Autor: Sabine Knappe, Sabine Schlimm, Monika Schuster
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788378446118
Tytuł oryginału: Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Skalska Maria
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 240
Format: 25.0x27.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.318 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Chleb domowa piekarnia
Pascal
Jadłonomia po polsku
Marginesy
Stambuł do zjedzenia
Buchmann
Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Znak JednymSłowem
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Znak JednymSłowem
Kuchnie świata.
W wersji KETO
W wersji KETO
Zwierciadło