Dzikie kiszonki i inne fermentacje

Pascal
Dzikie kiszonki i inne fermentacje
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
34,29 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych). Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Poznaj również "Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin", gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Dzikie kiszonki i inne fermentacje
    Autor: Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska
    Wydawnictwo: Pascal
    ISBN: 9788381032506
    Języki: polski
    Rok wydania: 2018
    Ilość stron: 336
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

    Recenzje