Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2
Pascal
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
24,17 PLN
Oszczędzasz 35%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: * przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową
Szczegóły
Autor: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381030915
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 160
Format: 11.5x19.0cm
Oprawa: Miękka