Krakowskie Wyroby Wędliniarskie

Graf_ika
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
62,00 PLN
Nasza cena
51,82 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Reprint oryginału z 1926 r. To właśnie w latach 30. XX w. z krakowskich kiełbas krojonych wywodzi się kiełbasa lisiecka, jako szczególny ich rodzaj, poszukiwany przez konsumentów ze względu na jej smak, recepturę i sposób wykonania, identyfikowany właśnie z Liszkami. W książce m.in.: wskazówki o doborze wieprzów na wyroby wędliniarskie; postępowanie z trzodą lub bydłem przed biciem; bicie bydła i trzody; żywa i bita waga bydła i trzody; wskazówki o mięsie; rozbieranie mięsa; wykrawanie; żyłkowanie; solenie mięsa; czyszczenie jelit i kiszek; przyprawa; nadziewanie; krakowskie krajane kiełbasy; kiełbasa krajana w sposób domowy; kiełbasa krajana w sposób domowy do wysuszenia; kiełbasa krajana z mięsa wołowego; kiełbasa krajana do gotowania; kiełbasa krajana wiejska, kabanosy i wiele innych.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 147 x 217 mm
  • Oprawa: twarda
  • Tytuł: Krakowskie Wyroby Wędliniarskie
    Autor: Andrzej Różycki
    Wydawnictwo: Graf_ika
    Kod paskowy: 9788361889113
    ISBN: 978-83-61889-11-3
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 238
    Format: 147 x 217 mm
    Oprawa: twarda
    Waga: 0.41 kg

    Recenzje