Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2

WSiP
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
104,30 PLN
Nasza cena
94,84 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 66,78 zł

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.

Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.

Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.

Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2
    Autor: Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzy
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302190674
    Kategoria: Podręczniki
    Technikum

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 480

    Recenzje