Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2

WSiP
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
63,40 PLN
Nasza cena
57,66 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 52,14 zł

Część druga Zeszytu GASTROnomicznego jest również skorelowana z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Publikacja zawiera ćwiczenia obejmujące ocenę jakości środków spożywczych, zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w produkcji gastronomicznej, proces produkcyjny oraz zagadnienia z zakresu przypraw, tłuszczów, warzyw, owoców, przetworów nabiałowych, jaj oraz przetworów zbożowych.

Duży nacisk jest położony na zrozumienie procesów zachodzących w trakcie obróbki żywności, rozpoznawanie poszczególnych surowców oraz zeszyt zachęca uczniów do samodzielnego poszukiwania wiedzy. Publikacja obfituje w ćwiczenia typu: wybór właściwego określenia do uzupełnienia zdania, przyporządkowanie poprawnych nazw do siebie lub / i do ilustracji, ocena prawdziwości zdania i jego ewentualna poprawa, uzupełnianie tekstu z podpowiedziami lub bez, krzyżówki. Publikacja zawiera też zadania otwarte, które mają pobudzić kreatywność.

W zeszycie ćwiczeń zamieszczono ponad 300 zdjęć, z których część znajduje się także pod QR-kodami, tak by można je było obejrzeć z bliska np. na urządzeniu mobilnym. Pod kodami QR zamieszczono także filmy, które mają urozmaicić naukę. Po zrobieniu każdego działu znajduje się podsumowanie, zawierające diagram i / lub grę memory. Wszystkie karty do poszczególnych gier z zeszytu ćwiczeń można połączyć w jedną dużą rozgrywkę.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2023
  • Tytuł: Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. cz.2
    Autor: Opracowanie zbiorowe
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302211522
    Rok wydania: 2023

    Recenzje