Wielka księga słoików.
Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!
Laurum
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
52,55 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy!
Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.
Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony czy marynowany bakłażan azjatycki.
Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.
Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.
Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.
Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony czy marynowany bakłażan azjatycki.
Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.
Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.
Szczegóły
Podtytuł: Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!
Autor: Jennifer MacKenzie
Wydawnictwo: Laurum
ISBN: 9788380874732
Tytuł oryginału: The Complete Book of Pickling: 250 Recipes from Pickles and Relishes to Chutneys and Salsas
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 380
Format: 17.8x25.4cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.808 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zmień swój ogród
Multico
Kiszonki i fermentacje
Pascal
W słoiku Przetwory na cały rok
Publicat
Spiżarnia. Domowe przetwory
Olimp Media
Zdrowe przetwory
Zwierciadło
Mniszek lekarski w walce z nowotworami
Aromat Słowa
Zdrowe zielone proteiny
Zwierciadło