Przedsiębiorstwo gastronomiczne. Podręcznik. Technikum, szkoła policealna

Difin
Przedsiębiorstwo gastronomiczne. Podręcznik. Technikum, szkoła policealna
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
36,25 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 33,37 zł

Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory praktyczne. Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży. Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnych dziedzin nauki.
Rozdział 1. zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej. Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem oraz obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski. Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale trzecim. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5. Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych wymiarach.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Difin sp. z o.o.
ul. Kostrzewskiego 1
00-768 Warszawa (Polska)
tel: 228514561
email: info@difin.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 16 x 23 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Przedsiębiorstwo gastronomiczne. Podręcznik. Technikum, szkoła policealna
    Autor: Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska
    Wydawnictwo: Difin
    ISBN: 9788376414454
    Kategoria: Podręczniki
    Liceum » Klasa 1
    Liceum » Klasa 2
    Liceum » Klasa 3
    Technikum » Klasa 1
    Technikum » Klasa 2
    Technikum » Klasa 3
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2012
    Ilość stron: 288
    Format: 16 x 23 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.43 kg

    Recenzje