Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska

Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,99 PLN
Nasza cena
15,41 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy eintopfy i pyszne kołocze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska
    Wydawnictwo: Olesiejuk
    ISBN: 9788327435606
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 144
    Format: 19.0x25.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.62 kg

    Recenzje