Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska

Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,99 PLN
Nasza cena
17,00 PLN
Oszczędzasz 15%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Po chłopsku, ale na bogato kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska
    Wydawnictwo: Olesiejuk
    ISBN: 9788327431073
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 144
    Format: 19.0x25.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.615 kg

    Recenzje