Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podstawy technologii żywności. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podstawy technologii żywności. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
80,50 PLN
Nasza cena
73,14 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 51,23 zł

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.

Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.

Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.

Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podstawy technologii żywności. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne
    Autor: Anna Kmiołek
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302167829
    Kategoria: Podręczniki
    Technikum
    Szkoła branżowa I stopnia

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2017
    Ilość stron: 192
    Format: 17 x 24.5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.298 kg

    Recenzje