Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Wydawnictwo Naukowe PWN
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
99,00 PLN
Nasza cena
90,21 PLN
Oszczędzasz 9%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 88,88 zł

Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301194079
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 468
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.77 kg
    Redakcja: Lewicki Piotr P.

    Recenzje