Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
UMCS
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
33,79 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany.
Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza
Szczegóły
Autor: Aleksandra Kowalska
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322792025
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 300
Oprawa: Miękka
Waga: 0.575 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Wydawnictwo Naukowe PWN
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Wydawnictwo Naukowe PWN
Biotechnologia żywności
Wydawnictwo Naukowe PWN
Podstawy zarządzania jakością
Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej
Jak być szczęśliwym
Rebis