Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania

UMCS
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
42,50 PLN
Nasza cena
33,79 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany. Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
    Autor: Aleksandra Kowalska
    Wydawnictwo: UMCS
    ISBN: 9788322792025
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 300
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.575 kg

    Recenzje