Owoce morza i ryby

Muza
Owoce morza i ryby
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
100,00 PLN
Nasza cena
68,73 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Jadalne zwierzęta morskie były od niepamiętnych czasów były elementem naszego jadłospisu, ale dopiero od niedawna możemy delektować się skarbami morza najwyższej jakości również z dala od wybrzeży morskich. I wszyscy dietetycy, kucharze i smakosze zgadzają się ze sobą jak nigdy, że ryby, skorupiaki i mięczaki zaliczane są do najsmaczniejszych i najpożywniejszych produktów żywnościowych. Jednak, jako wyjątkowo delikatne produkty natury, wszystkie ryby, mięczaki i skorupiaki wymagają fachowej obróbki i przyrządzenia. Dlatego też, książka ta przekazuje przede wszystkim podstawową wiedzę niezbędną w kontakcie z owocami morza. Pod fachowym okiem przewodnika zostaniemy wprowadzeni w świat najważniejszych ryb, mięczaków i skorupiaków od węgorza po suma karłowatego, od ostryg po ośmiornic. Wreszcie będziemy mogli zamienić się z bezradnych oglądaczy coraz to nowych gatunków, pojawiających się na naszym rynku i sprowadzanych z południowego Adriatyku i Pacyfiku, w świadomych smakoszy. Szybką identyfikację ułatwią nam nie tylko doskonałe, kolorowe zdjęcia, ale także przystępne opisy. Leksykon będzie idealnym poradnikiem w sprawach rozpoznania i zakupu owoców morza, jak również stanie się niezastąpionym drogowskazem w nieodgadnionej dla laika dżungli ryb, skorupiaków i mięczaków pojawiających się coraz częściej w naszych sklepach.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2001
  • Format: 22.0x30.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Owoce morza i ryby
    Wydawnictwo: Muza
    Kod paskowy: 9788373190467
    ISBN: 8373190465
    Tytuł oryginału: Seafood
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Chudzik Małgorzata, Kwiatkowska Anna, Wiśniewolski Wiesław
    Języki: polski
    Rok wydania: 2001
    Ilość stron: 448
    Format: 22.0x30.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 2.265 kg

    Recenzje