Zbiór zadań z gastronomii

WSiP
Zbiór zadań z gastronomii
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
74,30 PLN
Nasza cena
67,50 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 53,70 zł

Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.

Odpowiedzi do zadań są dostępne w Klubie Nauczyciela.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 17 x 24,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Zbiór zadań z gastronomii
    Autor: Magdalena Kaźmierczak
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302173714
    Kategoria: Podręczniki
    Technikum
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2018
    Ilość stron: 96
    Format: 17 x 24,5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.18 kg

    Recenzje