Zakwas. Technologia w piekarni
Wydawnictwo Naukowe PWN

Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
96,84 PLN
Oszczędzasz 3%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Zakwas
- Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
- Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?
W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: bok@pwn.com.pl
Szczegóły
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301182991
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 408
Format: 15.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.696 kg
Redakcja: Brandt Markus, Ganzle Michael