Technologia żywności Podręcznik dla technikum. Część 4
WSiP
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
37,00 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
spis treści
zajrzyj do środka
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny- podstawy przetwórstwa żywności.
Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu produkcji piekarsko-ciastkarskiej, przetwórstwa mięsnego, przetwórstwa surowców pochodzenia morskiego, przetwórstwa jajczarsko-drobiarskiego, przetwórstwa mleczarskiego oraz produkcji koncentratów spożywczych. Ponadto podano w nim informacje na temat organizacji i kontroli procesu technologicznego, omówiono także kalkulację kosztów produkcji i obliczanie cen zbytu w zakładach przetwórstwa spożywczego.
Szczegóły
Autor: 103005 Anna Dłużewska, Mieczysław Dłużewski
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302079788
Kategoria: Podręczniki
Rok wydania: 2003
Ilość stron: 352
Oprawa: miękka