Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Olimp Media
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
8,00 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy.
Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.
Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.
Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.
Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.
Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
Szczegóły
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: Polskie tradycje kulinarne
ISBN: 9788377070673
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 144
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.25 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pieczarki i grzyby leśne we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki do chleba
Olimp Media
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Olimp Media
Kaczka indyk gęś we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki postne
we współczesnej kuchni
we współczesnej kuchni
Olimp Media
Smalec we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni
Olimp Media
Pasztet we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z ziemniaków
Olimp Media
Curriculum vitae
G&P