Pasztet we współczesnej kuchni

Olimp Media
Pasztet we współczesnej kuchni
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
15,00 PLN
Nasza cena
11,60 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.

W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.

Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Pasztet we współczesnej kuchni
    Wydawnictwo: Olimp Media
    Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
    ISBN: 9788377071182
    Języki: polski
    Rok wydania: 2012
    Ilość stron: 112
    Format: 14.5x20.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.21 kg

    Recenzje